Resursele educaționale on-line pentru tineri inovatori sociali digitali (OER)

Resursele Educaționale Online pentru Tinerii Inovatori Sociali Digitali (OER) sunt concepute pentru a dezvolta abilitățile de inovare socială digitală și încrederea tinerilor atunci când își înființează proiectul sau afacerea de inovare socială.

O RESURSĂ MODERNĂ concepută cu scopul de a oferi tinerilor și educatorilor structură, îndrumare și activități, astfel încât aceștia să își poată dezvolta practic proiectul sau afacerea de inovare socială digitală.

O ABORDARE INOVATIVĂ, deoarece se iau în considerare nevoile și provocările cu care se confruntă educatorii tinerilor. Aceștia vor avea la dispoziție un curs flexibil, dezvoltat pentru un sistem de învățare mixtă, online sau offline. Folosind planuri de lecție, materiale, informații relevante și colegi tineri inovatori sociali ca exemple de bune practici, vor răspunde tuturor formelor de cunoaștere și înțelegere anterioare. Există, de asemenea, un Ghid al educatorilor cu instrucțiuni pas cu pas despre cum poate fi utilizat acest curs pentru a se potrivi nevoilor cursanților și mediului de învățare educațional.

TEHNOLOGII INTERACTIVE ȘI DIGITALE sunt încorporate pentru a permite strategii pedagogice digitale adaptive. Ca urmare, atât educatorii, cât și tinerii au acces pentru a-și actualiza cunoștințele și abilitățile în tehnologiile digitale în domeniul inovării sociale.

INOVAȚIA SOCIALĂ DIGITALĂ ca subiect este un factor cheie pentru tinerii care își aduc contribuții pozitive și convingătoare la comunitățile în care locuiesc. Tinerii inovatori sociali digitali îi vor încuraja pe tineri să devină inovatori sociali încrezători, punând la dispoziția lor tehnologia digitală. Ei vor fi capabili să își creeze propria declarație de impact și să lanseze inițiative care pot face o diferență reală pentru lume și societățile sale.

Tinerii vor fi în măsură să se implice în comunitățile lor, determinându-i să identifice și să înțeleagă problemele din jurul lor, să își exprime opinii cu privire la drepturile omului, probleme economice sau sociale și să se alăture grupurilor comunitare și funcționarilor publici ca instigatori cheie în domeniul inovației sociale digitale și a oportunităților pe care le prezintă.

Tinerii vor avea PUTEREA să își proiecteze și să implementeze propriile idei sau afaceri. Proiectul Young Digital Social Innovation pune tinerii în poziții de leadership pentru a produce schimbări pozitive; deschide calea către cetățenia activă. De asemenea, schimbă narațiunea privind capacitățile tinerii, lucru deosebit de important pentru tinerii defavorizați care vor înceta să se simtă parte a problemei și să arate că fac parte din soluție.

Tinerii vor fi EDUCAȚI în problemele de inovare socială și cum pot ajuta sau ameliora situația în domenii precum; mediu, consum, justiție, probleme sociale, asistență medicală avansată accesibilă și educație, asistarea celor cu dizabilități, combaterea criminalității, sărăciei, agresiunii, izolării, segregării, dependențelor, schimbărilor climatice, analfabetismului, șomajului … și lista poate continua.

Explicații suplimentare


INOVAȚIA SOCIALĂ este despre crearea de idei pentru schimbare (Social TrendSpotter 2018) și dezvoltarea de soluții pentru îmbunătățirea bunăstării oamenilor și a societății.

INOVAȚIA SOCIALĂ DIGITALĂ este o formă de inovație socială inteligentă / bazată pe tehnologie (Social Innovation 4.0) care folosește puterea și potențialul tehnologiei digitale pentru a crea idei și a dezvolta / implementa soluții sociale pentru schimbare.

TEHNOLOGII AVANSATE precum Blockchain, Design Thinking, Realitatea Virtuală, Robotică, AI și Cloud Analytics au toate o putere de inovație socială extraordinară, dar platforme online mai simple, site-uri web și aplicații mobile, care pot fi, de asemenea, utilizate cu un efect deosebit în societățile în schimbare la scară globală. Veți afla mai multe pe parcursul acestui curs.