Inovarea Social Digitală are potențialul de a schimba educația în bine – de a construi o societate mai corectă, de a include pe cei excluși, de a sprijini cetățenii să devină agenți ai schimbării, de a dota indivizii cu abilitățile de care au nevoie pentru deceniile următoare (Mapping Digital Social Innovation, Octombrie 2018). 

 

Din acest motiv, proiectul Young Digital Social Innovators (YDSI) își propune să încurajeze tinerii să devină inovatori sociali încrezători, punând la dispoziția lor tehnologia digitală.

Obiectivul Setului de Instrumente Tineri Inovatori Social Digitali este de a oferi îndrumări practice și instrumente pentru educatorii de tineret (și managerii organizațiilor) care doresc să încorporeze activitățile YDSI în strategiile lor de lucru pentru tineri, cu un accent deosebit pe creșterea încrederii lor în utilizarea aplicațiilor și a instrumentelor digitale.

Setul nostru de instrumente este conceput pentru a vă învăța Top 20 de instrumente care sprijină soluțiile inovatoare la problemele sociale. Abordarea noastră este în 5 pași:

PASUL 1: Despre fiecare instrument
PASUL 2: Instrument în acțiune învâțând de la alții
PASUL 3: Puncte tari și Puncte slabe ale fiecărui instrument
PASUL 4: Noțiuni introductive despre fiecare instrument
PASUL 5: O scurtă revizuire a fiecărui instrument